The Recycling Blog

Oud ijzer is geld waard

Oud ijzer is geld waard  

Wat veel mensen niet weten is dat er stiekem veel oud ijzer gewoon zo wordt weggegooid. De meeste mensen gooien het gewoon bij het huisvuil want dat is de snelste manier om er van af te zijn. Een klein deel van de mensen doet nog wel de moeite om ijzer naar de gesorteerde vuilstortplaats te brengen zodat het tenminste gerecycled wordt. Alleen weten maar weinig mensen dat het opsparen en verkopen van oud ijzer nog best een leuk centje kan opleveren als de ijzerprijs gunstig is.

Oud ijzer verzamelen

Als je een kleine verzamelaar bent met een garage of schuurtje dan verzamel je ongemerkt toch best wat ijzer. Denk maar eens aan leidingen die je bewaard omdat ze nog goed zijn of omdat je ze over hebt na het klussen. Maar ook schroeven en spijkers die al jaren staan weg te roesten op een plank omdat ze nog goed waren en ze misschien ooit nog eens van pas zullen komen. Er zijn verschillende soorten ijzer en alles is welkom als je het door jou verzamelde ijzer wilt verkopen. Het maakt daarbij ook niet uit hoeveel ijzer je verzameld hebt want alle beetjes zijn te verkopen. Hoe meer ijzer je hebt hoe beter het voor jouw portemonnee zal zijn. Bij een bedrijf die ijzer opkoopt oftewel een oud ijzerhandelaar zoals ze vaak worden genoemd kan je altijd terecht met alle soorten ijzer. Bij het inleveren en wegen van het ijzer wordt het op soort gesorteerd zoals staal, koper, aluminium en kabels. Alle soorten ijzer heeft een eigen kiloprijs. Het maakt voor hun niet uit of je een bedrijf bent die veel ijzer komt brengen of dat je gewoon als particulier een klein beetje ijzer komt brengen. Oud ijzer kun je naar Kapteijn Metaalrecycling BV brengen.

Oud ijzer recyclen  

Tegenwoordig wordt er steeds meer gerecycled dus ook het ijzer kan apart worden verzameld om het te kunnen recyclen. Als je het zelf niet wilt verzamelen om te verkopen dan zijn er nog verschillende mogelijkheden te vinden. Bij de vuilstortplaats in jouw gemeente kan je het ijzer altijd wegbrengen zodat het gesorteerd wordt. Er zijn tegenwoordig ook veel clubs of stichtingen die ijzer inzamelen om een extraatje aan inkomsten te hebben. En er zijn ook oud ijzerhandelaars die het gratis bij jou komen ophalen zodat hun er zelf een extra verdienste aan hebben. Mogelijkheden genoeg om jouw steentje bij te dragen aan het recyclen van ijzer. Het wordt dan wel oud ijzer genoemd maar al het ijzer kan als oud ijzer worden ingeleverd. Zelfs als het nog mooi glimt en niet roestig is.


Delen